Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, ca situatia plecarilor din partid va fi discutata la urmatorul Birou Permanent National, avand in vedere ca exista semnale ca la nivel local si alti primari democrat-liberali vor sa schimbe 'barca', relateaza Agerpres.

"Vom discuta in BPN aceasta situatie, care ne preocupa. Am facut o evaluare generala, intrucat sunt multe semnale din partea multor primari care vor sa schimbe barca in momentul asta, dupa ce pana acum au fost foarte fericiti in PDL", a precizat Sever Voinescu, intr-o conferinta de presa, intrebat daca se ia in calcul convocarea unui Colegiu National Director care sa analizeze situatia din teritoriu.

Purtatorul de cuvant al PDL a mai spus ca astfel de semnale provoaca ingrijorare, dar denota si "derapaje de caracter".

"Evident ca asemenea semnale sunt ingrijoratoare, insa, pe de alta parte, multe dintre aceste plecari sunt derapaje de caracter. Lucrurile astea nu pot fi rezolvate in niciun fel de partid, pentru ca loialitatea este o chestiune care se fructifica in politica, dar nu se construieste. Daca oamenii la un moment dat se supara si te parasesc, atunci poate ca n-ar fi meritat sa fie cu tine de la inceput", a afirmat Sever Voinescu.