Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, referindu-se la o eventuala remaniere a Guvernului, ca el considera ca "ar trebui remaniat premierul Traian Basescu", transmite Agerpres. Ponta a adaugat ca el considera ca "primul ministru Traian Basescu este problema numarul unu". Ulterior, liderul social-democrat a spus ca "toti ministrii ar trebui remaniati".

Victor PontaFoto: Agerpres

Intrebat cine ar trebui remaniat din Guvern, Ponta a spus: "Ca sa citez din Agentia France Press, cred ca ar trebui remaniat primul ministru Traian Basescu. In rest, daca-l schimbi pe Igas cu Ialomiteanu sau pe Baconschi cu Udrea, care-i diferenta?! Nu este niciuna. Problema, dincolo de persoane si de faptul ca sunt ministri analfabeti sau sunt de o incompetenta nemaipomenita, intr-o clasa politica ce a vazut ceva incompetenti la viata ei, dincolo de asta, problema Romaniei este ca nu exista niciun fel de masuri si strategie economica. Intr-o Europa care se confrunta cu o criza economica aproape fara precedent, suntem o tara care este complet in afara efortului european de combatere a crizei. Nu contam la nivel european, nu ne intreaba nimeni absolut nimic, nici ce trebuie facut, nu putem cheltui banii pe care UE ni-i pune la dispozitie, stim doar sa imprumutam un miliard si ceva de euro pe luna, fara sa stim sa spunem de unde sa-i dam inapoi", a afirmat Ponta.

Ulterior, liderul social-democrat a spus ca "toti ministrii ar trebui remaniati. Mi-e greu sa fac un asemenea top, pentru ca unii dintre ei, ma gandesc la domnul Igas, ar trebui sa mearga la scoala".

Joi seara, intr-un interviu la TVR 1, presedintele Traian Basescu a declarat ca ramane de vazut ce se va intampla cu remanierea, mentionand ca premierul se va pronunta, fiind mandatat deja de partid sa analizeze problema. Basescu a adaugat: "Sa treaca Fondul".