Este discutia unui eurodeputat PDL cu un grup de primari de comune, la Bruxelles. Primari PDL. Joi, aflasera ca ministri PSD au demisionat si bineinteles ca vroiau sa stie ce se intampla mai departe. Asa ca intalnirea cu un important europarlamentar a avut menirea sa ii lamureasca asupra intrebarii: ce vom face? Incerc sa reproduc cat mai aproape, ca forma (dupa notite), discutia, mai bine spus, raspunsul:

"Vom avea interimari 45 de zile, asa cum spune legea, apoi premierul trebuie sa mearga cu guvernul in Parlament. Insa dupa 45 de zile depasim alegerile. Ceea ce s-a intamplat astazi are un aspect pozitiv, dar si unul negativ. Pozitiv pentru ca PDL este plin de energie si sperante, negativ pentru ca alegerile vor fi contestate la greu nu numai de PSD, dar si de PNL, si de altii. Pentru noi va fi mai greu acum pentru ca n-avem voie sa facem nicio greseala.

Dupa interimat avem doua optiuni:

* ori sa formam o majoritate in parlament, cu tovarasi care trec dintr-un partid in altul fara nicio treaba, baieti buni, si sunt destui

* ori alegeri anticipate

Presedintii de filiale ne-au spus duminica: "Nu mai putem, trebuie facut ceva". Si conducerea partidului a facut ceva si acum bulgarele se rostogoleste la vale.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Anne-Marie Blajan.