Un Stat in care nu mai functioneaza Justitia nu mai este un Stat, este un teritoriu locuit de o populatie. In acest moment nu mai conteaza motivele pentru care nu functioneaza Justitia, conteaza realitatea. Toata lumea se uita la motive dar parca ne e frica sa ne uitam la consecinte, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Nu apar Justitia pentru ca numai o privire la numarul cauzelor de la CEDO ne da o masura a incompetentei si lipsei de bunacredinta a Justitiei din Romania.

Sunt sute de comentarii care indeamna la agresiune impotriva magistratilor. Care sustin ca daca nu le place salariul sa plece in avocatura, sa plece din tara. Ok, sa plece. Ce facem in continuare? Un judecator ajunge judecator in multi ani. Stam cativa ani fara Justitie? Ne facem dreptate singuri? Ma duc sa-mi cumpar pistol?

Un Stat trebuie sa asigure siguranta cetatenilor sai, Statul este singurul care are dreptul sa foloseasca violenta pe teritoriul pe care-l controleaza. Pentru ca nu mai functioneaza Justitia si Politia face greva suntem in pozitia in care trebuie sa ne aparam singuri si sa ne facem dreptate singuri.

Clasa politica este prima care nu respecta legea si o face fara consecinte. E de ajuns sa amintim legea salarizarii profesorilor. Sau ifosele madamei Udrea care incalca legea fundamentala, Constitutia si, mai mult, indeamna sau obliga si pe altii s-o incalce.

Nenumaratele scandaluri in care clasa politica a fost implicata in cei 20 de ani de tranzitie si care au ramas nefinalizate au facut din Justitie o paria in ochii cetatenilor, pe buna dreptate. Sentintele aberante au condus la lipsa de incredere a populatiei in sistem.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Romania Obiectiva.