Umbla zvon ca Victor Ponta se pregateste pentru o vizita la Washington. Ma indoiesc ca va fi una in care ultimele sale ispravi pe linia de-democratizarii Romaniei sa fie ignorate. Mai ales ca de data acesta Victor Ponta nu a mintit. Mitomanul a spus, brutal si grobian, exact ce gandeste. S-a amestecat fara jena acolo unde nu are ce cauta. Se baga, direct spus, unde nu-i fierbe oala. Cu inflexiunile si implicatiile proprii mentalitatii sale de utecist nereciclat, si-a revarsat naduful impotriva procurorului Lucian Papici. Pana si starostele matrapazlacurilor, ipocriziilor si miseliilor pesediste, Ion Iliescu, a tinut sa-i atraga atentia ca sunt lucruri care se fac, dar nu se spun.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Ponta a auzit cuvintele patriarhului si a spus ca regreta ca l-a luat gura pe dinainte. Nu regreta insa manevrele scandaloase menite sa emasculeze actiunile anti-coruptie si sa violeze independenta justitiei. Este vorba de un atentat iresponsabil la fundamentele statului de drept. Victor Ponta nu are de ce sa fie surprins cand Traian Basescu afirma ca acordul de coabitare a devenit practic caduc.

Nu cred ca se indoieste cineva de motivatiile lui Victor Ponta. Sunt stiute de toata lumea: ambasade, jurnalisti romani si straini, cancelariile statelor din UE si NATO, politicieni (inclusv din PSD si PNL), de oricine urmareste exploziile populist-demagogice ale premierului. Incapabil sa discute cu protestararii din Piata Universitatii, personajul intruchipeaza paroxismul cinismului. Ura pentru Traian Basescu nu s-a domolit. Daca ar putea, ar sprijini noua aventura pucista propusa de Felix: inca o suspendare aberanta a presedintelui.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro