“Hai cu toţi, cu mic, cu mare/ Pă 22, la votare,/ Să mai ste-acasă din ei,/ Să le-arătăm că să poate,/ C-ar mere tăt ca pă roate/ Şi dacă-s mai puţinei…”. Asta cântă Sandu Pop, alias Văru’ Săndel, într-un clip difuzat de EtnoTV şi care nu e asumat de niciuna dintre echipele de campanie electorală.

Nu poate fi negat dreptul oricărui candidat de a-şi alege mijloacele de exprimare, purtătorii de mesaj şi canalele prin care transmite acel mesaj, însă acest clip e o ruşine. A transforma dezbaterea despre Parlament într-o zgândărire a creierului reptilian, prin instigarea “masselor” revoltate de “privilegiile” aleşilor, vine parcă de undeva de la finele anilor ‘40.

“Politica-i încurcată/ Şi ce să sfădesc, măi tată,/ De nu poţi să-i mai asculţi,/ O leje bună să vie/ Tre’ să treac-o veşnicie/ Păntru că-s prea mulţi…”.

Acesta este nivelul argumentaţiei politice din România. Iar finalul clipului este pe măsură: Văru’ Săndel aruncă în şanţ unul dintre cele două pneuri pe care le purta pe umeri, cu replica “Una-i dejaba, rămânem cu o cameră…”.

Mihnea Maruta este unul dintre cei sapte cunoscuti comentatori media care scriu despre modul in care mass-media se comporta in campania electorala prezidentiala. Citeste aici mai multe despre acest proiect

Va invitam sa semnalati in comentariile la articol cazuri flagrante de manipulare sau joc incorect in campanie din partea mass-media