Un politist din Italia este considerat erou dupa ce a salvat un baietel de 10 ani care cazuse peste sinele de metrou, transmite DailyMail. Baiatul se juca cu o consola PSP si nu a observat cand s-a apropiat de marginea peronului din statia Loreto, in Milano.​

Baiatul se juca cu o consola PSPFoto: Captura YouTube

Politistul Alessandro Micalizzi, aflat in afara orelor de program, l-a vazut pe baiat cazand si s-a repezit imediat sa-l ridice de pe sine. "Era cu mama si sora lui si, inainte sa cada, l-am vazut cu coada ochiului ca era absorbit complet de joc si nu se uita pe unde merge", a declarat ofiterul in varsta de 23 de ani, membru al fortelor de carabinieri.

"Am actionat cat am putut de repede, asingurandu-ma ca nu ating sinele", a adaugat politistul, care a fost aplaudat de pasegeri, dupa ce l-a pus pe baiat inapoi pe peron. O echipa medicala a fost chemata pentru a verifica starea baiatului, care plangea si era in stare de soc.

Micalizzi a afirmat ca a actionat "din instinct"si ca nu s-a gandit la pericole in momentul in care a sarit pe sine pentru a-l ajuta pe baiat.

Publicatia britanica a precizat ca, in momentul incidentului, baiatul se indrepta de la scoala spre casa.