Zeci de mii de manifestanti au inceput sa defileze vineri, in calm, la apelul opozitiei, in directia sediului Guvernului din centrul Tiranei, protejat de importante efective ale fortelor de ordine, relateza AFP.

Organizatorii au evaluat numarul manifestantilor la 200.000 de persoane, in timp ce politia s-a abtinut sa faca vreo estimare.

Doua cordoane de politie inconjoara sediul guvernului iar circa 30 de membri ai fortelor de elita protejeaza intrarea in cladire.

O scena a fost amenajata in fata cladirii, pe aceasta fiind expuse portretele celor trei protestatari ucisi in timpul manifestatiilor antiguvernamentale din 21 ianuarie, de la Tirana. Liderul opozitiei, Edi Rama, primar al Tiranei, urmeaza sa sustina un discurs.

El a asigurat in prealabil ca manifestatia va fi pasnica si este dedicata memoriei celor trei victime, ucise de gloantele politiei.

Puterea si opozitia se acuza reciproc de saptamana trecuta de responsabilitatea acestor crime. O a patra persoana ranita atunci se afla inca in stare critica.