Un district scolar din statul american Rhode Island, care a concediat toti profesorii unui liceu cu slabe performante scolare, a primit 1.3 milioane de dolari pentru a continua procesul de reforma, transmite FoxNews. Banii provin dintr-un fond de patru miliarde de dolari al Departamentului Educatiei, destinat transformarii a 5.000 de scoli din SUA, cu rezultate slabe.

Liceul Central Falls a fost in centrul atentiei anul trecut, dupa ce toti profesorii sai au fost concediati.

Presedintele Barack Obama ar fi sprijinit decizia de disponibilizare a profesorilor, afirmand ca sunt necesare "actiuni drastice" atunci cand scolile nu dovedesc ca isi imbunatatesc performantele.

Profesorii au ajuns ulterior la o intelegere cu inspectoratul scolar, primind inapoi slujbele pierdute. FoxNews precizeaza insa ca actualul an scolar a inceput sub auspicii nefavorabile, numerosi profesori anuntand ca sunt bolnavi. De asemenea, multi dintre ei au demisionat.

Banii primiti de Central Falls School District vor fi folositi pentru achizitionarea de computere noi, pentru plata personalului profesionist si pentru dezvoltarea unui sistem de management performant.