Peste 100.000 de telefoane mobile echipate cu GPS urmeaza sa fie distribuite in acest an in scolile din Beijing, pentru a preveni violentele si rapirea copiilor, a anuntat luni presa chineza, citata de AFP.

Fundatia Crucea Rosie din Beijing a distribuit un prim lot de 20.000 de mobile cu GPS, destinate copiilor din ciclul primar si secundar, potrivit Global Times.

Telefoanele, care permit localizarea purtatorului, sunt oferite gratuit copiilor, iar parintii nu trebuie sa plateasca decat abonamentul, 100 de euro pentru doi ani.

Este vorba "de imbunatatirea securitatii copiilor din Beijing, in conditiile in care violenta este in crestere", a explicat Liu Quan, responsabil pentru acest program.

17 persoane, dintre care 15 copii, au fost ucise anul trecut in perioada martie - mai.

Rapirile de copii sunt in plina crestere, in conditiile in care, potrivit Crucii Rosii, 200.000 de copii dispar in fiecare an in China. Aceste rapiri sunt imputate in special politicii unui singur copil, impusa de guvernul comunist.

O campanie de sase luni derulata in 2009 a permis regasirea a 5.900 de copii rapiti si destructurarea a aproximativ 2.400 de retele de trafic de minori.