Nu mai exista nicio speranta de a-i gasi in viata pe cei 29 de mineri neozeelandezi prinsi in subteran de cinci zile, dupa ce s-a produs o a doua explozie. Anuntul a fost facut, miercuri, de politia locala, care a precizat ca aceasta explozie a fost extrem de violenta - informeaza Agerpres, care preia agentiile internationale de presa. Expertii sustin ca, in urma celei de-a doua deflagratii, nimeni nu a supravietuit.

Marti, prim-ministrul Noii Zeelande, John Key, a recunoscut ca sunt putine sanse de a-i gasi in viata pe mineri. El a declarat in fata Parlamentului de la Wellington ca nu este posibil ca echipele de salvare sa coboare in putul unde se afla minerii, deoarece acesta este plin cu acelasi gaz metan care vinerea trecuta a provocat o explozie ce a daramat o galerie a minei de carbune.

Echipele de salvare au sperat ca gradul de toxicitate a aerului se va reduce pana la un nivel care sa le permita accesul in mina, dupa o incercare esuata de a folosi un robot articulat pentru inspectarea interiorului.