Principalul purtator de cuvant al ministrului german de finante a demisionat din functie dupa ce a fost criticat in public de seful sau, transmite BBC. Inregistrarea video a momentului in care Wolfgang Schaeuble il mustruluieste pe Michael Offer a facut senzatie pe Internet, adunand sute de mii de accesari.​

Filmul incidentului a devenit viral pe InternetFoto: Captura Youtube.com

Schaeuble, care este un aliat important al cancelarului Angela Merkel, a afirmat ca a acceptat demisia purtatorului sau de cuvant.

BBC precizeaza ca, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata saptamana trecuta, Schaeuble l-a criticat pe Offer pentru ca nu a distribuit statistici jurnalistilor aflati in sala. "Am zis in urma cu 20 de minute ca ar fi bine sa distribuiti statisticile. Opriti-va din vorbit, domnule Offer, si distribuiti datele", a spus Schaeuble.

Dupa incident, ministrul de finante a declarat pentru Bild ca "probabil am exagerat".

BBC scrie ca Schaeuble, care se se deplaseaza intr-un scaun cu rotile dupa ce a fost impuscat de un bolnav psihic in 1990, a absentat in ultima perioada de pe scena publica, din cauza bolii, alimentand speculatiile ca va demisiona.

Inregistrarea incidentului de saptamana trecuta a devenit hit pe Internet, fiind vizualizata de cel putin 300.000 de persoane pe site-ul YouTube si de alte peste 200.000 pe portalul publicatiei Bild.