Cea mai batrana persoana din lume, calugarita Eugenie Blanchard, a murit joi la varsta de 114 ani, in Antilele Franceze, au anuntat oficiali locali, citati de AFP. Blanchard a murit joi dimineata intr-un spital din Saint-Barthélemy, o insula aflata la circa 250 de km nord de Guadeloupe.

Eugenie BlanchardFoto: Captura Youtube.com

Potrivit informatiilor, Blanchard s-a nascut in Saint-Barthélemy la 16 februarie 1896. Dupa ce a devenit calugarita, a plecat sa slujeasca in Curacao, in Antilele Olandeze, unde a capatat porecla de "Dulciuri", pentru ca obisnuia sa ofere bomboane copiilor ca sa asiste la slujbe si la discutiile religioase.

Dupa ce s-a pensionat, in urma cu 30 de ani, calugarita s-a reintors in Antilele Franceze.

Nepotul sau, Daniel Blanchard, un fost primar din Saint-Barthélemy, s-a declarat convins ca Eugenie Blanchard a trait atat de mult "deoarece a decis sa-si ofere virginitatea lui Dumnezeu".

In mai 2010, Eugenie Blanchard a devenit cea mai in varsta persoana din lume, dupa moartea japonezei Kama Chinen. Aceasta a murit cu doar cateva zile inainte de a implini 115 ani.

Potrivit Gerontology Research Group, care monitorizeaza persoanele foarte in varsta, in prezent exista in lume cel putin 75 de "supercentenari", adica persoane care au cel putin 110 ani.