Iahtul lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne, a fost folosit de o retea de prostitutie. Politia, care ancheteaza de sapte luni o retea de prostitutie, a perchezitionat marti nava Savarona in largul statiunii balneare Fethiye, a anuntat agentia de presa Anatolia.

Agentii au descoperit la bordul iahtului zece prostituate ucrainene si ruse, intre care si minore, opt membri ai presupusei retele si patru clienti, oameni de afaceri rusi, kirgizi si kazahi, sustine Anatolia. Construit in 1931, Savarona este un iaht de 136 de metri lungime si a fost construit in 1931. In 1938 a fost cumparat de catre Turcia, iar Ataturk, care era foarte bolnav in perioada respectiva, a locuit timp de sase saptamani pe nava.

Ulterior, Savarona a servit drept nava-scoala dupa care a fost inchiriata, in 1989, de marina nationala, pentru 49 de ani, unui om de afaceri turc, informeaza AFP.

Ataturk este fondatorul Turciei moderne, dupa ce Imperiul Otoman s-a prabusit in 1923, si este vazut ca un erou national si venerat de catre multi turci. Mostenirea sa este protejata de o lege speciala.