O femeie inarmata a tras mai multe focuri de arma intr-un spital din orasul german Lörrach, inainte ca politistii sa o impuste mortal, transmite AFP. Cercetarile arata ca inainte de a intra in spital, femeia ar fi impuscat mortal 2 persoane intr-un apartament care a luat foc ulterior, intre care un copil. Un politist a fost ranit grav.

UPDATE Anchetatorii iau ca punct de pornire o drama familiala. Sabine R. (41 de ani) "si-a ucis fostul sot, fiul si un infirmier al spitalului, inainte sa fie impuscata de politie", a declarat la conferinta de presa din noaptea spre luni, 20 septembrie, procurorul care instrumenteaza cazul, Dieter Inhofer.

"Catre ora 16.00 GMT, pompierii au fost chemati pentru o explozie ce a urmat unui incendiu intr-un apartament situat pe o strada de langa spital. Cand au ajuns, au auzit focuri de arma venind din cladire, apoi au vazut o femeie inarmata traversand strada si indreptandu-se catre spital. Inauntru, femeia fost confruntata de politie si a tras inspre ei. Dupa cateva focuri de amenintare, politia a impuscat-o mortal", a explicat purtatorul de cuvant al politiei.

Un membru al personalului spitalului a fost ucis in timpul atacului.

Pompierii au gasit cadavrele carbonizate ale unui baiat si al unui barbat de varsta medie in apartamentul care a luat foc, iar politia banuieste ca ar fi fost impuscate inainte de incendiu.

Drama familiala

Femeia ar fi incendiat locuinta fostului sau sot, care se afla intr-o casa cu mai multe familii din centrul Lörrach-ului. Focul ar fi fost insotit de o puternica explozie, produsa cu ajutorul unor materiale incendiare, dupa cum a constatat politia locala. Locuinta a fost complet distrusa, cadavrele ex-sotului si fiului lor comun sunt extrem de mutilate. De aceea, in primele ore ale tragediei, au aparut informatii in presa referitoare la moartea unei fetite.

Dupa crima asupra familiei sale, Sabine R. a alergat inspre clinica din apropiere, Elisabethen-Krankenhaus, inarmata cu cu un cutit si o arma de calibru mic, de tipul celor folosite in tirul sportiv. Pe drumul spre spital, ea a mai ranit cateva persoane si, dupa cele mai noi informatii, si pe un politist, in genunchi. Pe holul sectiei de ginecologie, Sabine R. a injunghat un infirmier.

Din informatiile Badischer Zeitung, primite de la vecinii din zona, avocata era in proces cu fostul sau sot pentru incredintarea copilului dupa divort. Acesta se afla, in timpul saptamanii, in grija tatalui. Este posibil ca, la momentul faptei, copilul tocmai sa fi fost luat inapoi de acesta, dupa weekend-ul petrecut la mama. Vecinii au mai declarat presei locale ca Sabine R. era cunoscuta "ca o persoana dificila, avea o infatisare neglijenta si parea incrancenata."

Din informatiile publicatiei germane stern.de, faptasa este avocata si isi avea cabinetul de avocatura in casa careia i-a dat foc. Din casa in flacari, pompierii au salvat sase adulti si un copil. In total 15 locatari intoxicati cu fum in timpul incendiului au fost dusi la spital. 300 de politisti si alte forte de interventie au fost mobilizati la fata locului.

Detalii suplimentare despre amok-ul din Lörrach (oras la frontiera Germaniei cu Elvetia, 15 km de Basel) vor fi facute publice de catre anchetatori in cursul zilei de luni.