Caile Ferate belgiene au acordat peste 140.000 de euro “despagubiri” clientilor ale caror trenuri au inregistrat intarzieri. Pentru intarzierea unui tren mai mult de o ora, despagubirea este de 100% din pretul biletului. La fel daca intarzierile erau de cate 15 minute, dar repetate. La intarzierile noastre, CFR-ul ar falimenta intr-o saptamana. In SUA, barbatii pierd ingrijorator de mult teren in fata femeilor. Din totalul locurilor de munca pierdute, 66% apartineau barbatilor. Din 10 diplome de studii superioare acordate, 6 apartin femeilor. In banci si avocatura, femeile care conduc sunt mai numeroase. Stiti cum am putea schimba rapid, situatia? Le convingem sa isi faca o operatie de schimbare de sex. Si gata, devin de-ai nostri, scrie Dan Popa pe blogul lui.

Moody`s, baietii aia de coborau preventiv ratingurile unor companii la nici o saptamana dupa ce firma crapa si iesea din piata, au iesit cu un comunicat in care spun ca AAA-urile SUA, Angliei, Frantei sunt solide, dar ca…Ei, asta e stirea. Unii pun accentul pe “solide”, altii pe “dar ca…”

Daca vreti sa vedeti cele mai bune inventii ale anului, poftiti pe siteul The Telegraph

Un comparator interesant a dezvoltat BBC. Compara de pilda cat din suprafata Romaniei ar fi fost afectata daca mareea neagra ar fi avut loc la noi. Compara aproape orice, ca nu degeaba l-am inclus aici

Nadia Benaisse, vocalista trupei germane No Angels a imbolnavit de SIDA pe aia cu care se culca si carora nu le spunea ca are virusul teribil. Probabil va fi condamnata la puscarie, procesul ei incepand recent. Fara nicio legatura cu dizeuzele noastre.

Sectorul bancar francez va inghiti in acest an circa 15.000 de noi angajati. Drept e ca unul din cinci angajati e de peste 55 de ani, asa ca o parte din cei 15.000 sunt cei care ii vor inlocui pe viitorii pensionari. Oricum, asemenea statistici nu prea am vazut pe la noi, exceptie facand unele studii din BNR.

Lycos a fost vandut unui grup indian cu 36 de milioane de dolari. Buna afacere, mai ales ca fusese cumparat cu 12,5 miliarde

Un text bun despre blogging, in Newsweek. Nu am zis excelent, ci doar bun.

79 de romi vor sosi joi la Bucuresti, via Belgia. Ei au acceptat “indemnizatia de plecare” de 300 de euro plus cate o suta de euro pentru fiecare copil minor. Nu comentez, ca sa nu discriminez. J

Fannie Mae si Freddie Mac vor fi restructurate, americanii avand la dispozitie 5 luni pentru a decide viitorul acestor doua institutii. Daca am fi in Romania, le-am spune Fannie Mac si Freddire Mae si am trimite mailuri peste mailuri ca ne-am facut datoria, sa ne mai dea naibii careva o transa de bani.

Dezbatere in presa elvetiana. Oare sa marim primele de asigurare de sanatate celor care nu fac sport? Date, cifre, cat costa Statul etc

Au si americanii guvernatorii lor corupti. In Illinois, pare-se ca treaba e cea mai groasa.

Drama! 9 din 10 vaci elvetiene nu mai au coarne. Probabil ca pe a zecea nu au gasit-o inca. Glumesc, dar Asociatia de Protectie a vacilor sta trista si plange.

Mai tineti minte acordul incheiat de bancherii elvetieni de la UBS cu Fiscul american? Peste 4000 de clienti ai bancii au fost turnati IRS-ului care nu uita, nu minte si nu iarta. Scandalul de atunci a fost inmormantat. Mai discutam la parastas.

Ce-nseamna pasiunea..Un american si un, desigur, japonez, au calculat cincimiiidemiliarde de zecimale ale celebrului numar PI. Nu stiu la ce le foloseste, da` pe mine m-a ambitionat. Deja am ajuns la cinci zecimale si simt ca pot mai mult!

Patriarhul copt al Egiptului (coptii sunt o religie, nu un rezultat al procesului coacerii) a cerut enoriasilor sa nu isi mai spuna secrete la telefon, ca securitatea statului ii asculta si ii inregistreaza, scriu ziarele canadiene. Nu stiu de ce dar cred ca e printre ultimele sfaturi pe care le-a dat…Despre copti, aici.

Scandal la Montreal. Cine va furniza noile vagoane de metrou? Bombardier –Alstom sau spaniolii de la CAF? Acuzatii , lovituri sub centura, alea alea…

Cocaina ar trebui sa fie legala, spune un profesor doctor din Marea Britanie. Normal. Sa legalizam si violul, ca sa nu mai pierdem vremea cu dezbateri inutile.

Sfaturi din media britanica. Vreti bani? Inchiriati-va dormitorul. Sau canapeaua. Sau locul de parcare. E pe bune, nu e….

Presiunea pe randamentele titlurilor spaniole scade, ceea ce e de bine pentru ei. S-ar putea sa fie doar conjunctural, insa. Importurile lor au avansat cam mult in prima jumatate de an, iar deficitul de energie a crescut.

72.000 de locuri de munca din constructii s-ar putea pierde in Spania, in acest an. Ghici cati romani se vor intoarce acasa?

Zapatero a promis cresterea taxarii celor bogati, ceea ce a provocat reactii rapide in administratiile locale conduse de socialisti.

Grecii atentioneaza speculantii pe faina ca ii va urmari pana in panzele albe. Pai asta e meseria speculantului: sa speculeze. In fine…

Koudougou l-a amenintat si blestemat pe batranul Congo. Koudougou e vrajitor. Unii spun ca ar avea un al treilea ochi. Congo batranul a crapat. Familia spune ca fortele oculte pe care Koudougou le controleaza sunt de vina. La scurta vreme, un alt membru al familiei Congo cade bolnav. Koudougou e fortat sa isi retraga vrejile. Koudougou e baiat bun si le retrage.Satenii sunt furiosi pe Koudougou. Il trag la marginea satului si-l bat pana-l omoara. Criminalii sunt in puscarie

Ambasada Mali din Elvetia a fost pusa pe lista neagra pentru neplata datoriilor.

Dilema financiara din Mali. Sa treaca sau nu la euro? Un inalt oficial al Bancii Statelor Centrafricane a transat dilema. Inca nu e momentul, dar sa nu pierdem din vedere aces lucru…

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa