De azi incepe Ramadanul in majoritatea statelor musulmane (mai putin in sultanatul Oman, unde incepe joi). FED si-a incheiat sedinta Comitetului de politica monetara. Rezultatele sunt mai putin optimiste ca cele anterioare. In SUA, banca centrala publica si numele guvernatorilor locali ai FED care au avut o alta opinie decat cea votata. In Zanzibar, cetatenii au optat pentru a trece in Constitutie impartirea puterii. Doua treimi dintre ei au ales ca in actul fundamental al Statului sa fie inscris principiul guvernului de coalitie, primul urmand sa fie ales in urma alegerilor generale din 31 octombrie, scrie Dan Popa pe blogul lui..

Vine asteroidul. Sa-l sune careva pe Bruce Willis. Stim ca e singurul care ar putea…

Schimbare în poziţia guvernului spaniol, ca urmare a creşterii presiunii asupra datoriei. Seful guvernului admite că al treilea trimestru nu va fi la fel de bun ca al doilea.

Seful american al EADS a supravietuit unei prabusiri cu avionul. Are numeroase fracturi, dar e ok. Si la noi, economia a cazut din avion, dar unii au reusit sa se catapulteze la timp. Altii, nu.

S-a rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor. E clar, nu peste mult se va disipa si misterul banilor ramasi din privatizarea BCR.

“Balconingul” face ravagii in Spania. E un joc practicat de turistii care se arunca direct din balcon in piscine sau se viziteaza intre ei prin intermediul balcoanelor.

Titlu de presa din Togo: Guvernul impiedica congresul UFC, Fabre rezista!

Soc bugetar in Grecia. Veniturile au scazut in iulie, iar cheltuielile au crescut. Partidul Comunist elen acuza de minciuna guvernantii.

Columbia + Venezuela = love, again.

Guvernul german a cerut ministrilor sai sa nu mai utilizeze Iphone-urile si BlackBerry-urile, din cauza cresterii spectaculoase a atacurilor informatice impotriva retelelor de telefonie si net din Germania.

Poate nu stiati de ce se ingrasa africanii in ultima vreme. In Mauritania sau in nordul Mali-ului, o fata e cu atat mai frumoasa cu cat e mai “rotunda”. Medicii sunt revoltati din cauza acestor criterii de frumusete.

Belgienii sunt campionii economisirii. E drept, au din ce pune deoparte…

Cine cumpara insule si cu cat ? Un reportaj foarte bun in LeMonde.

Economia japoneza incepe sa resimta penalizarile yenului tare.

Agentia americana de reglementare a pietelor financiare a amendat Morgan Stanley cu 800.000 de dolari. Motivul? Banca nu mentiona in notele sale de cercetare faptul ca in anumite companii avea interese directe.

O canadianca a strans zeci de mii de dolari pretextand ca are cancer. O escrocherie cat casa, care a dus-o la inchisoare in cele din urma. “Am vrut sa fiu remarcata”, a declarat escroaca.

In Benin, presedintele ar putea comparea in fata inaltei Curti de Justitie, 50 de deputati semnand deja petitia necesara (e nevoie de 56 de semnaturi). Au si beninezii coruptii lor, se pare.

Bancile americane au trecut la aplicarea Basel III.

TGV-rile (trenurile alea de mare viteza pe care n-o sa le vedem in curand si la noi) castiga tot mai mult teren in lume.

Hotelierii elvetieni au decis sa intareasca dispozitivele de securitate dupa ce mai multor turisti li s-au furat bagajele in timp ce asteptau sa se cazeze. Hotii intrau in hotel, ocheau oamenii cu bagaje multe si le inhatau lucrurile.

O armata privata, Aegis Defence, s-a instalat in Elvetia profitand de un vid legislativ si contrariind autoritatile locale care isi vad conceptul de neutralitate amenintat.

Industria farmaceutica protesteaza impotriva deciziei guvernului elen de a ieftini medicamentele.

Problemele economiei elene sunt notate si in “Isotimia”, mai pe larg.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.