19 persoane au murit, sambata, in timpul unei busculade produse in timpul petrecerii techno "Love Parade", desfasurate in localitatea germana Duisburg, transmite AFP. 1.4 milioane de persoane au participat la festivalul in aer liber din orasul aflat la nord de Dusseldorf.

Tragedie la DuisburgFoto: Agerpres

Numarul ranitilor depaseste 340 de persoane, potrivit ultimului bilant publicat duminica de autoritatile germane. Alte 10 persoane au trebuit sa fie resuscitate de echipele de urgenta.

Incidentul s-a produs intr-un tunel, in timpul petrecerii de strada care dureaza o zi, a relatat televiziunea NTV. Politia a anuntat initial ca 10 persoane si-au pierdut viata.

Temandu-se sa nu provoace panica in masa, oficialii din Duisburg au decis sa nu evacueze imediat participantii la parada.

Imagini transmise de televiziunile locale au aratat ca in zona au ajuns zeci de ambulante si vehicule ale serviciilor de urgenta. Echipele medicale au ridicat imediat corturi in apropiere, acordand ajutor victimelor. Mai multe elicoptere au aterizat pe un pod, pentru a transporta ranitii.

AFP scrie ca "Love Parade" este unul dintre cele mai mari festivaluri techo din Europa. Prima editie a avut loc in 1989.

Incepand din 2007, festivalul s-a mutat din Berlin, dupa neintelegeri legate de logistica si securitate. In ultimii ani, parada a fost tinuta in diferite orase din Germania.

Vezi o relatare a postului de televiziune WDR: