Transnistria nu mai primeste ajutor financiar din partea Rusiei, care era oferit consecvent inca din anul 2008. Pe contul bancar al organului legislativ al regiunii transnistrene nu a fost transferata a treia transa a acestui an, destinata pensionarilor", scrie publicatia rusa "Kommersant", citata de Unimedia.

Informatia a fost confirmata oficial de autoritatile separatiste. "Nu am primit banii nici luna trecuta, nici luna aceasta", declara presdintele Sovietului Suprem al autoproclamatei republici nistrene, Anatolii Kaminskii. El a comunicat ca deocamdata nu se cunosc motivele, dar Rusia a promis ca "banii vor fi".

Publicatia rusa mai scrie ca Tiraspolul a fost avertizat inca din iarna referitor la problemele legate de transfer. "Autoritatile ruse au fost informate ca banii pe care ii transfera in regiune sunt retransferati pe contul celei mai mari banci de la Tiraspol, "Gazprombank"", scrie Kommersant.

UNIMEDIA mai precizeaza ca presedintele Consiliului de conducere a bancii "Gazprombank" este Oleg Smirnov, fiul nerecunoscutului presedinte a regiunii transnistrene, Igor Smirnov.