Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez a declarat, joi ca guvernul sau a rupt relatiile diplomatice cu Columbia, informeaza AFP. Decizia sa vine dupa ce guvernul columbian a acuzat Venezuela ca ar ascunde si proteja liderii gruparii rebele FARC. Chavez sustine ca sub conducerea presedintelelui Alvaro Uribe, Columbia s-a izolat si a devenit "agresiva si violenta".

Hugo ChavezFoto: Agerpres

Venezuela a respins acuzatiile Columbiei si a anuntat ca decizia de a rupe "orice legatura cu statul vecin" s-a bazat pe "demnitate" in fata acuzatiilor. Chavez a declarat ca liderul columbian este responsabil de racirea relatiilor dintre cele doua state. "Uribe este capabil sa comande construirea unei tabare false pe partea venezueleana pentru a provoca un razboi", a declarat Chavez.

Statele Unite ale Americii, facand referire la relatiile diplomatice dintre Venezuela si Columbia, a declarat ca decizia lui Chavez nu este "o modalitate buna" de a gestiona problema.

Presedintele Uribe se afla la finalul unui mandat in care a avut mai multe tensiuni cu tara vecina, Venezuela, pe care a acuzat-o in repetate randuri de adopostirea taberelor Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (cunoscuta si sub numele de FARC) si Armatei de Eliberare Nationala (ELN).