Un pastor kenyan, vazand ca Dumnezeu nu-l baga in seama si nu rastoarna regimul politic, s-a dotat cu explozivi, ca sa duca el treaba la bun sfarsit. Dar stiti ce-a facut Dumnezeu? L-a anuntat pe seful Politiei, care l-a arestuit pe pastor, scrie Dan Popa pe blogul lui.

In scrisoarea introductiva a Guvernatorului Bancii Nationale a Frantei la Raportul anual, dupa ce vorbeste despre inconsistenta si lipsa de reactie a celor care fac politica economica a UE la nivel european, Christian Noyer vine si cu cateva solutii. Pentru companii: legi care sa faciliteze investitiile si deducerea cheltuielilor cu cercetarea si inovarea, incurajarea concurentei. Si multe altele, extrem de bine tintite. Si asta e numai scrisoarea introductiva. Merita citit intreg Raportul, mai ales partea cu iesirea din criza.

Pentru cine vrea o revista a presei din Togo, iata aici un text bine facut.

In Guineea, ca in Caragiale. Numarati pe capete, lucreaza 18.137 functionari publici. In acte, iau salarii 22.236 de functionari. Vreo 4.000 nu sunt de gasit, sunt functionari fantoma. Verifica cineva cum stau lucrurile in Romania?

O super-ancheta a celor de la Washington Post. Le-a luat doi ani sa o duca la capat, ca asa se fac anchetele serioase.

Pretul cafelei si al zaharului pe plan mondial sunt in crestere, anunta Le Soir. Cafeaua s-a scumpit cu 30% in ultimele saptamani, in vreme ce recolta slaba de zahar din Brazilia a scumpit pretul cu 6% in ultimele 30 de zile.

Presedinta Confederatiei elvetiene, Doris Leuthard, a invitat ieri statele membre ale UE sa ia exemplul Elvetiei in privita respectarii criteriilor Maastricht. « Daca cumva acestea mai exista », a adaugat ea ironic. Elvetia, care are un raport al datoriei in PIB de 39%, este interesata ca si Uniunii sa-i mearga bine, chiar daca nu face parte din UE, a mai adaugat Leuthard.

O stire macabra, pe care eu m-as fi ferit sa o dau. Presedintele Mubarak (81 de ani, presedintele Egiptului din 1981) are cancer la stomac si pancreas, in faza terminala. Medicii spun ca mai are de trait cel mult un an.

Guvernul Frantei a comandat unei companii private (Ernst&Young) un studiu ca sa vada cat de atractiva este pentru investitorii straini. Acum in toata Europa se da o mare lupta pentru a castiga simpatia celor cu bani, iar Franta vrea sa speculeze toate atuurile. Vezi aici cum arata raportul final. Daca va mai amintiti, de la Pogea pana la Vladescu si mai ales premierul Boc, toti se lauda cu cat de bine e sa investesti in Romania si cat de flexibil e regimul nostru fiscal. Concluziile sunt ale lor, in urma unor rapoarte facute tot de oamenii lor. Ca asa se fac la noi rapoartele. La misto.

Toata lumea asteapta rezultatele stress-testelor bancare. Pe cat pariem ca respectivele rezultate vor depasi asteptarile si ca cel mult o institutie-doua vor avea nevoie de usoare recapitalizari. Exact cum declarau si inaintea crizei care a daramat sute de banci.

Un articol bun despre un fenomen care ia amploare. Ghizii falsi care isi omoara clientii odata urcati pe munte.

FINMA, supraveghetorul elvetian al pietei financiare vrea sa reglementeze mai bine si sectorul bancilor de talie medie, dupa ce a facut ordine printre bancile considerate prea mari ca sa cada. Alea de iau bani moca de la stat si pe urma imprumuta Statul la dobanda pietei.

Industria avicola algeriana este in pragul falimentului. Din cauza presiunii fiscale, spun producatorii, care au ajuns sa livreze la negru peste jumatate din cantitatile de carne de pui pe care le produc.

Bancherii centrali canadieni ar putea urca dobanda cheie cu 0,25pp, spun analistii citati de presa. Astfel, dobanda ar fi de 0,75%, urmand ca in toamna sa ajunga la 1%.

Marocanii se pregatesc sa riposteze protectionismului francez. E vorba de call-centerele franceze delocalizate in Africa. Riposta va fi ferma si dura, asigura oficialii Marocului.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa