Presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva a trimis un proiect de lege Congresului, care interzice utilizarea pedepselor corporale asupra copiilor. Proiectul de lege interzice orice tratament crud, degradant sau care ameninta serios viata copiilor, inclusiv palmuirea. Lula a declarat ca legea nu intentioneaza sa limiteze educarea copiilor, informeaza BBC. Potrivit legislatiei actuale din Brazilia, abuzul asupra copiilor este ilegal insa legea propusa ar interzice pentru prima data in mod explicit agresiunile fizice asupra copiilor.

Presedintele BrazilieiFoto: Reuters

Parintii care nu respecta legea vor primi un avertisment, iar cei care ignora aceste sesizari ar putea fi obligati sa participe la cursuri de protectie a copilului sau sa primeasca tratament psihiatric. In cele din urma, serviciile de protectie a copilului din Brazilia ar putea interveni in familiile unde problema persista. Presedintele Lula a declarat ca ar trebui sa existe un dialog mai deschis intre parinti si copiii brazilieni cu privire la subiecte cum ar fi sexul sau drogurile.

Proiectul de lege, care se bazeaza pe experientele a douazeci de tari in care utilizarea pedepsei corporale asupra copiilor este ilegala, inca mai are nevoie de aprobarea celor doua Camere ale Congresului.