Premierul italian Silvio Berlusconi a fost transportat de urgenta la spital duminica seara, dupa ce un barbat l-a lovit peste fata cu un obiect dur, in timpul unui miting electoral desfasurat Milano, relateaza AFP, care citeaza presa din peninsula. Agresorul, care a fost imediat arestat de politia italiana, are probleme psihice.

In urma loviturii, Berlusconi a cazut la pamant, fiind evacuat imediat, la bordul unei masini, de membrii anturajului sau, povestesc martorii oculari, citati de agentia italiana ANSA.

"Sunt bine, sunt bine", a dat asigurari Berlusconi, in timp ce era transportat de urgenta la un spital din Milano, avand fata insangerata si tumefiata. El va ramane sub supraveghere medicala cel putin 24 de ore.

Fortele de ordine au retinut imediat un barbat pe care l-au dus la sediul politiei. Potrivit anchetatorilor citati de ANSA, acesta este un "dezechilibrat mintal" care se afla, de 10 ani, sub tratament medical pentru tulburari psihice.Corriere della sera precizeaza, citand martori de la fata locului, ca agresorul l-a lovit pe Berlusconi cu "o statueta".

Ministrul italian al Apararii, Ignazio La Russa, care se afla langa premier la momentul incidentului, a declarat ca acesta sangera abundent pe nas si gura.

De asemenea, potrivit unor surse medicale citate de ANSA, Berlusconi a pierdut doi dinti.

O informare despre strarea premierului va fi facuta in cursul zilei de luni, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Paolo Bonaiuti.

In cadrul mitingului, Berlusconi fusese fluierat si huiduit de un grup de circa 10 persoane prezente la manifestare, care i-au strigat ca este un "bufon". El le-a raspuns spunandu-le ca ar trebui "sa le fie rusine". Politia a fost nevoita sa intervina ulterior, dupa ce o altercatie a izbucnit intre protestatari si membrii serviciului de ordine.

Berlusconi a mai fost victima unei agresiuni asemanatoare in urma cu cativa ani, la Roma, cand un tanar l-a lovit cu trepiedul unui aparat de fotografiat, ranindu-l la cap.

Premierul italian s-a aflat in ultima perioada in centrul unui numar mare de scandaluri legate de viata personala sau de activiatea politica. Mai mult, zeci de mii de persoane au participat saptamana trecuta, la Roma, la un miting impotriva lui Berlusconi.