Iranul prefera ca Barack Obama sa castige alegerile prezidentiale din Statele Unite, a declarat presedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, afirmand ca senatorul democrat "este mai flexibil si mai rational" decat contracandidatul sau. Senatorul republican pare a fi preferat insa de al-Qaeda: simpatizantii organizatiei teroriste sugereaza, intr-un mesaj postat pe un site frecventat de islamisti, ca un atac terorist in Statele Unite ar fi binevenit, pentru a asigura victoria lui McCain.

"Inclinam in favoarea lui Barack Obama, pentru ca este mai flexibil si mai rational, desi suntem constienti ca politica Statelor Unite nu se va schimba prea mult", a spus Ali Larijani, intr-o conferinta de presa.

Larijani, unul dintre liderii taberei conservatoare din Iran, a minimalizat sansele unui atac american impotriva Teheranului: "Riscul era mic si inainte, dar acum sunt 100% sigur ca Statele Unite nu vor dezlantui un razboi impotriva Iranului. Criza economica a costat SUA 1.400 de miliarde de dolari iar Washingtonul incearca acum sa-si rezolve problemele interne, nu sa declanseze un razboi".

Victoria lui McCain este utila pentru al-Qaeda

Simpatizantii al-Qaeda sugereaza, intr-un mesaj postat pe site-ul al-Hesbah, la inceputul acestei saptamani, ca un atac terorist in Statele Unite, inainte de alegerile prezidentiale, ar fi binevenit, pentru a asigura in acest fel succesul lui McCain.

In mesaj se spune ca, daca al-Qaeda vrea sa secatuiasca Statele Unite, atat din punct de vedere economic, cat si militar, "impetuosul" senator republican reprezinta cea mai buna alegere, deoarece este mult mai probabil ca acesta sa continue razboaiele din Irak si din Afganistan.

"Este nevoie de prezenta unui lider impetuos precum McCain, care a afirmat ca va continua razboiul pana la ultimul soldat american" se arata in mesajul citat. "In aceste conditii, al-Qaeda trebuie sa-l sprijine pe McCain in aceste alegeri, astfel incat SUA sa-si continue marsul spre pierzanie pornit de predecesorul sau, Bush."

"O operatiune de anvergura a al-Qaeda impotriva intereselor americane va reprezenta un sprijin pentru McCain si ii va impinge pe americani sa-l voteze, pentru a putea sa-si ia revansa fata de al-Qaeda", potrivit sursei citate.

Mark Salter, unul dintre consilierii de rang inalt al lui McCain, a declarat ca este la curent cu mesajele postate pe internet dar nu are de facut niciun comentariu.