Mai multi deputati germani au cerut canalelor de televiziune publica sa nu difuzeze in Germania ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Pekin, ca "semn de aparare a drepturilor omului", scrie joi, publicatia Bild, citata de AFP.

"Televiziunile publice trebuie sa dea un semnal pentru drepturile omului si sa nu difuzeze aceasta manifestatie de propaganda" a declarat deputatul Kai Wegner, membru al partidului crestin-democrat (CDU) al cancelarului Angela Merkel.

"Va trebui, cu atat mai mult, sa examinam daca China nu garanteaza o acoperire mediatica libera a Jocurilor si a tarii", a spus Volker Beck, deputat al Verzilor, partid de opozitie.

Intrebat de Bild, directorul de comunicare al canalului public ZDF a aratat ca nu poate prevedea, in acest moment, renuntarea la difuzarea ceremoniei, dar ca va fi "intotdeauna gata sa reactioneze" la evolutia situatiei.

Doamna Merkel a respins total ideea de boicot a Jocurilor Olimpice, spunand ca acest lucru nu ar face decat sa "penalizeze sportivii". Ea a mai spus ca nu va fi prezenta la Pekin pentru deschiderea Jocurilor din 8 august, o astfel de deplasare nefiind prevazuta.