Gruparea Hezbollah din Liban a anunțat marți că a efectuat un atac cu drone care a vizat baze militare la nord de orașul Acre, cel mai îndepărtat punct din Israel pe care îl țintește de la declanșarea războiului din Gaza, relatează Reuters.

Atac israelian asupra unei ținte Hezbollah Foto: Mahmoud ZAYYAT / AFP / Profimedia

Armata israeliană a precizat că nu are informații ca vreo facilitate să fi fost lovită de Hezbollah, dar a interceptat marți două „ținte aeriene” pe coasta de nord a Israelului.

Hezbollah a catalogat atacul drept o răzbunare pentru un atac israelian care a ucis unul din membrii săi. Gruparea a publicat ceea ce pare a fi o imagine din satelit cu o locație, presupusa țină, care este înconjurată cu un cerc roșu. Locația ilustrată se află la jumătatea distanței dintre Acre și Nahariyya, în nordul Israelului.

Dacă Hezbollah vorbește de un luptător mort, armata israeliană a anunțat anterior că a ucis doi luptători de la vârful grupării într-un atac în sudul Libanului. Hezbollah a confirmat doar uciderea unui luptător, pe care l-a identificat drept Hussein Azkoul, dar nu a oferit alte informații.

Un alt atac separat care a avut loc în noaptea de luni spre marți a ucis un membru al unității de elită, Forțele Radwan ale Hezbollah, dar gruparea nu a confirmat decesul.

Începând din octombrie, atacurile israeliene au ucis circa 270 de luptători Hezbollah, precum și 50 de civili.

Atacurile cu drone și rachete ale Hezbollah au ucis de asemenea în jur de 10 soldați israelieni și vreo 5 civili. Bombardamentele transfrontaliere au dus la strămutarea a mii de persoane de ambele părți.