Trei persoane au fost arestate după moartea unui tânăr britanic de 21 de ani, ucis de o pală a rotorului atunci când cobora, la Atena, dintr-un elicopter pe care familia sa îl închiriase în insula Mykonos, scrie The Guardian.

MykonosFoto: Wikipedia

Autoritățile elene au anunțat că pilotul elicopterului și doi ingineri de la sol au fost reținuți în urma incidentului, principala ipoteză în anchetă fiind o posibilă neglijență, conform unei surse din poliție citate de The Guardian.

„Din spusele martorilor au apărut întrebări de bază cu privire la motivul pentru care elicele nu erau oprite când pasagerilor li s-a permis debarcarea”, au afirmat sursele citate.

Rezultatele unei anchete oficiale a poliţiei ar urma să fie transmise procurorului marţi.

”Am intervievat martori, inclusiv pe cei trei prieteni care călătoreau cu el. Ancheta va fi apoi trimisă procurorului, care va prelua cazul”, a precizat un ofiţer.

Pilotul neidentificat ar putea fi acuzat de ucidere din culpă, scrie presa locală.

Transferul Mykonos-Atena a devenit o rută populară pentru Superior Air, compania de aviaţie care a operat elicopterul de lux. Superior Air a transmis că au fost respectate protocoalele de siguranţă atunci când elicopterul a aterizat la Atena.

Cotidianul grec Protothema a scris că personalul de aterizare a ghidat pasagerii din avion, dar tânărul de 21 de ani, primul care a coborât, s-ar fi întors în mod neaşteptat şi s-ar fi îndreptat către elicopter, iar motoarele erau încă pornite.

Cine este victima

Tânărul, Jack Fenton, student, a murit pe loc. El urma să se întoarcă în Marea Britanie cu un avion privat, după ce fusese în vacanță cu părinții săi în insula Mykonos.

Presa greacă a scris că studentul a fost lovit de o pală a rotorului din spate al elicopterului, în timp ce încerca să facă un selfie la scurt timp de la aterizarea pe un heliport de lângă Spata.

Părinții lui Fenton, care se aflau în spate, într-un al doilea elicopter, nu știau ce se întâmplase, când pilotul lor a fost alertat și au fost redirecționați către aeroportul internațional din Atena. O flotă de limuzine în aşteptare trebuia să ducă grupul la aeroport de pe heliport.

Insula Mykonos, care în această vară a atras celebrităţi precum Elon Musk, a devenit un magnet pentru bogați.