Banca americană Morgan Stanley afirmă că economia Rusiei va intra în recesiune dacă Statele Unite vor impune noi sancțiuni împotriva companiilor de stat ale Moscovei, în ciuda faptului că se estimează că petrolul va ajunge la 90 de dolari/barilul până în 2020,scrie Moscow Times.

Sediul Morgan Stanley din Times Square / New YorkFoto: Reuters

Goldman Sachs și Citi Bank au redus săptămâna aceasta estimarea privind creșterea PIB-ului rusesc de la 3,3 procente la 2,3, respectiv 2 procente. Ministerul economiei din Rusia a spus zilele trecute că prognoza privind avansul PIB va fi redusă (acum este 2,1%) din cauza creșterii modeste din primul trimestru.

Morgan Stanley estimează că economia Kremlinului se va contracta cu 0,5% anul acesta dacă SUA vor pune pe lista neagră companiile deținute de statul rusesc.

Washingtonul a impus, pe 6 aprilie, sancțiuni importante contra unora dintre cele mai mari companii rusești și împotriva unor oameni de afaceri.

Săptămâna aceasta, Trump a cerut secretarului său de stat să pregătească noi măsuri contra Rusiei pentru încălcarea unui tratat privind armamentul ce datează din epoca sovietică.