O specialista in ginecologie a fost amendata cu 6.000 de euro de o instanta germana, vineri, dupa ce a fost gasit vinovata ca "a facut reclama" la avorturi, oferind informatii despre aceasta procedura medicala pe site-ul ei, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Kristina Haenel, o doctorita de 61 de ani din orasul Giessen, din vestul Germaniei, a publicat pe site-ul ei, in aprilie 2015, informatii despre aspectele legale si medicale ale intreruperii de sarcina, in limbile germana, engleza si turca.

De asemenea, ea a furnizat detalii despre suma necesara efectuarii unui avort, informatie care, potrivit instantei din Giessen, incalca o lege ce interzice reclamele la avorturi realizate intr-o maniera care este in avantajul economic al celui care ofera un astfel de serviciu medical.

Avocatul Kristinei Haenel a anuntat vineri ca aceasta va contesta decizia instantei.

Intr-o declaratie acordata agentiei DPA inainte de proces, Kristina Haenel - care a efectuat intreruperi de sarcina timp de 30 de ani - a spus ca nu a facut altceva decat sa respecte etica profesionala de a acorda cat mai multe informatii femeilor care doreau sa urmeze aceasta procedura.

Sute de femei s-au adunat vineri in fata tribunalului din Giessen, in semn de sprijin fata de specialista in ginecologie, unele dintre ele purtand afise pe care se putea citi mesajul "Femeile au dreptul la informatie".