S-a declansat panica, vineri seara, la Londra, in randul numerosilor trecatori de pe aglomerata artera comerciala Oxford Street, dupa ce ofiteri inarmati au descins in strada pentru a raspunde unor alerte potrivit carora focuri de arma au fost trase in zona, insa politia a anuntat ulterior ca nu au gasit niciun fel de dovezi cu privire la focuri de arma sau victime, relateaza Reuters.

Incident la LondraFoto: Captura video The Telegraph

Oxford Street, cu vitrinele sale pregatite de sarbatoare si luminata de sute de beculete, era plina de cumparatori care profitau de reducerile de Black Friday cand a avut loc incidentul, la putin timp dupa lasarea serii.

Politia Metropolitana din Londra a anuntat insa intr-un comunicat ca nu a gasit nicio dovada privind focuri de arma, victime sau vreun suspect si ca incidentul, care a durat putin peste o ora, s-a incheiat si alerta a fost ridicata.

"Avand in vedere natura informatiilor primite, Politia Metropolitana a raspuns in conformitate cu protocolul nostru existent, ca si cand incidentul ar fi un act de terorism, inclusiv prin desfasurarea de ofiteri inarmati", se arata in comunicat.

Un martor a relatat pentru Reuters ca multi oameni panicati au inceput sa fuga de pe Oxford Street si de la statia de metrou Oxford Circus. "Oamenii alergau in toate directiile. Nu stiam in ce parte sa fug", a spus el.

Politia Britanica a Transporturilor a precizat ca a primit o informare conform careia o femeie a suferit rani minore in panica declansata.

De asemenea, Transport for London (TfL), operatorul de transport in comun din capitala britanica, a informat ca statiile de metrou Oxford Circus si Bond Street, care au fost inchise pentru scurta vreme din cauza incidentului, au fost ulterior redeschise.

_________

19.51: Statiile de metrou Oxford Circus si Bond Street au fost redeschise - anunta Autoritatea de transport

19.50: BBC scrie ca celebrul magazin de lux Selfridges de pe Oxford Street a fost evacuat, ca masura de precautie

19.40: Politia londoneza spune ca nu a gasit niciun indiciu ca au fost trase focuri de arma in zona statiei Oxford Circus

19.25: Brigada de pompieri din Londra anunta ca trei autospeciale si 15 pompieri au fost trimisi in caz de interventie la statia de metrou Oxford Circus

19.18: Politia londoneza precizeaza ca nu s-a gasit nicio victima pana la acest moment

19.17: Politia londoneza spune ca a fost chemata in urma unor informatii potrivit carora mai multe focuri de arma au fost trase pe Oxford Street si ca a raspuns ca si cand incidentul ar fi unul legat de terorism

19.08: Politia Metropolitana indeamna trecatorii de pe Oxford Street, una dintre cele mai aglomerate strazi din lume, sa se adaposteasca in cladiri

19.02: Statia de metrou Oxford Circus a fost inchisa, in timp ce politia investigheaza un "incident" in desfasurare, anunta autoritatea de transport

Statia de metrou Oxford Circus din Londra, situata in centrul districtului comercial al capitalei britanice, era evacuata in cursul serii de vineri, iar forte de politie inarmate se afla la fata locului, anunta Reuters citand martori.

Politia Britanica a Transporturilor a precizat ca agenti se afla la fata locului pentru a raspunde unui incident, insa nu a oferit si alte detalii.