Premierul britanic, Theresa May, va lansa un apel liderilor Uniunii Europene sa dea dovada de "flexibilitate¬" in negocierile privind Brexit care se reiau luni, apreciind ca, in prezent, "mingea" este "in terenul lor", scrie AFP.

Cele doua echipe de negociatori se vor intalni in cursul zilei de luni la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles pentru a lansa a cincea runda de negocieri privind iesirea Marii Britanii din UE.

'Mingea este in terenul lor', urmeaza sa declare luni Theresa May in fata Camerei Comunelor, cu ocazia reluarii lucrarilor Parlamentului, potrivit declaratiilor comunicate in avans de serviciile sale.

"Dar, sunt optimista ca vom primi un raspuns pozitiv", urmeaza sa adauge, indemnandu-i pe europeni sa fie "flexibili" pentru a accepta sa lanseze a doua faza a negocierilor, pe care britanicii o cer cu nerabdare.

Intalnirea de luni, este ultima sesiune inainte de Consiliul European programat in zilele de19 si 20 octombrie.

In calendarul ideal al negociatorului-sef pentru UE, Michel Barnier, summitul ar urma sa marcheze o etapa cruciala, cu posibilitatea ca liderii europeni sa constate 'progrese suficiente' in acest divort pentru a deschide tratativele asupra relatiilor comerciale cu Londra dupa Brexit, prevazut la sfarsitul lui martie 2019.