Proprietarul submarinului artizanal danez Nautilus a declarat ca jurnalista suedeza data disparuta din 11 august a murit accidental, la bordul submersibilului si ca i-a aruncat trupul in mare, a anuntat luni politia daneza, citata de Paris Match.

Peter Madsen a declarat initial ca a debarcat-o pe jurnalista Kim Wall in siguranta, pe insula Refshalegen, la Copenhaga, in seara zilei de 10 auhust, potrivit news.ro.

Ulterior, barbatul, inculpat pentru ucidere din culpa, a "declarat politiei si in instanta ca a fost un accident la bordul submarinului care a dus la moartea lui Kim Wall si ca, dupa aceea, a aruncat-o in mare, intr-un loc inca nestabilit din golful Koge", la aproximativ 50 de kilometri sud de capitala daneza, se arata intr-un comunicat al politiei.

Fortele de ordine cauta inca trupul neinsufletit al jurnalistei.

Kim Wall, in varsta de 30 de ani, a fost vazuta ultima data joi seara, la bordul vasului, impreuna cu proprietarul acestuia, Peter Madsen, in varsta de 46 de ani. Ulterior. Submarinul s-a ascufundat, iar Madsen a fost salvat inainte de a fi arestat si acuzat de omucidere.

Vasul, Nautilus, a fost scos la suprafata.