Sanctiunile pe care americanii vor sa le impuna Rusiei reprezinta o actiune total neprietenoasa si o veste foarte trista pentru relatiile bilaterale, a declarat miercuri Kremlinul, potrivit Reuters.

Camera Reprezentantilor a adoptat marti un proiect care prevedere impunerea unor noi sanctiuni Rusiei, prin care presedintele Donald Trump este obligat sa obtina permisiunea Congresului inainte de orice fel de relaxare a sanctiunilor impuse Moscovei.

"Atitudinea fata de acest (proiect de lege) va avea la baza o analiza aprofundata, iar decizia (cu privire la un raspuns) va fi cu siguranta luata de seful statului, presedintele Putin", a declarat un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"In acest moment putem sa punem ca sunt mai degraba niste vesti proaste din punctul de vedere al relatiilor ruso-americane si dezvoltarii lor viitoare. Acest lucru nu este mai putin descurajator din perspectiva dreptului international si relatiilor comerciale internationale. Dar haideti sa asteptam pana cand devine lege", a adaugat el.