O cisterna ce transporta produse petroliere a explodat duminica in Pakistan, ucigand cel putin 148 de persoane, au spus oficiali guvernamentali, citati de Reuters. Numarul mortilor este asteptat sa creasca, in conditiile in care circa 50 de oameni au suferit rani grave Potrivit primelor informatii, localnicii se repezisera sa adune combustibil cand unul dintre ei si-a aprins o tigara, declansand un incendiu si apoi explozia ce a distrus zeci de mopede si autovehicule.

Cisterna explodata in PakistanFoto: Captura YouTube

UPDATE 13.48Numarul celor ucisi a urcat la 148, a declarat pentru Associated Press Dr. Mohammad Baqar, inalt oficial al serviciilor de salvare din zona. Bilantul mortilor ar putea urca si mai mult, in conditiile in care alte 50 de persoane sunt in stare critica. Zeci de alti oameni au rani de diferite grade, a adaugat acesta.

UPDATE 12.20 Numarul mortilor a ajuns la 132, printre cei decedati fiind si circa 20 de copii. Explozia a avut loc la circa 45 de minute dupa rasturnarea cisternei, in timp ce numerosi localnici adunau combustibil. Soferul cisternei a supravietuit accidentului si se afla in custodia politiei.

Cisterna s-a rasturnat in cand a incercat sa ia o curba stransa in orasul Bahawalpur.

O multime de oameni se adunase la fata locului cand cisterna a luat foc si a explodat, au spus fortele de interventie. Acestea au precizat ca circa 80 de oameni au fost raniti.

PotrivitGuardian, oamenii venisera la locul accidentului pentru a lua combustibil. Politistii au inconjurat zona, dar au fost coplesiti de numarul celor care voiau sa isi umple canistrele.

Martorii spun ca circa 30 de motociclete si scutere cu care venisera localnicii la fata locului sunt acum carbonizate. Opt alte vehicule au fost distruse.

Multe dintre cadavre sunt prea arse pentru a se sti cine au fost, a precizat un reprezentant al serviciilor de urgenta.

Victime cu arsuri, mai multe in conditie critica, au fost duse cu elicoperele la spitalele din zona, precizeaza Reuters.

"Potrivit primelor informatii, cineva a incercat sa aprinda o tigara, apoi combustibilul de pe jos a luat foc, ducand la explozia cisternei”, a declarat Jam Sajjad Hussain, purtator de cuvant al serviciitor de salvare.

Pompierii s-au luptat doua ore cu flacarile pana sa reuseasca sa stinga incendiul.

Atentie, imagini ce pot avea un puternic impact emotional: