Fostul presedinte american George H.W. Bush, 92 de ani, a iesit luni din spitalul din Texas unde a fost internat, de la jumatatea lunii ianuarie, la terapie intensiva, in urma unei pneumonii, potrivit purtatorului sau de cuvant Jim McGrath, citat de AFP.

"Presedintele George H.W. Bush a iesit azi din Houston Methodist Hospital dupa ce a fost tratat de pneumonie", a indicat purtatorul de cuvant intr-un comunicat, citeaza Agerpres.

"El este recunoscator pentru toate rugaciunile si mesajele primite pe durata internarii, la fel ca si pentru ingrijirile de clasa mondiala pe care doctorii si infirmierele i le-au oferit", a adaugat acesta.

Cel de-al 41-lea presedinte al SUA a suferit de o pneumonie bacteriana, iar sotia sa, Barbara (85 de ani), a fost de asemenea spitalizata, ca masura de precautie, timp de cateva zile, pentru o bronsita, dupa internarea sotului sau.

Imediat dupa internare, George H.W. Bush a fost dus la terapie intensiva si intubat timp de 48 de ore pentru a fi ajutat sa respire, dupa care a fost supus unui tratament mai usor.