Politia antiterorista care investiga descoperirea unui "obiect suspect" intr-un tren londonez saptamana aceasta a anuntat descoperirea unui alt asemenea dispozitiv in timp ce agentii perchezitionau o casa din Devon, vestul Angliei, informeaza Reuters.

Casa si proprietatile inconjuratoare au fost evacuate, iar un cordon a fost amplasat la 200 de metri distanta de casa in timp ce specialistii investigheaza cazul.

Primul dispozitiv a fost gasit joi dimineata intr-un tren din statia North Greenwich, in apropiere de districtul financiar Canary Warf si de Arena O2 unde se desfasoara concerte.

Ulterior, politia a folosit o arma cu electrosocuri pentru a aresta un tanar de 19 ani in nordul Londrei. Acesta a fost retinut sub suspiciunea ca pregatea acte teroriste si ramane in custodia autoritatilor.

Politia Metropolitana Londoneza a anuntat sambata ca au efectuat perchezitii intr-o casa din Nwton Abbot, Devon, ca cadrul anchetei asupr incidentului din Greenwich.

"In timp ce ne aflam acolo, ofiterii au gasit un obiect considerant suspect", se arata in declaratia politiei.

"Ofiterii au evacuat casa si au alertat Politia din Devon si Cornwall", mai arata Politia Metropolitana.

Autoritatile nu au facut publice detalii despre cele doua obiecte sau daca este vorba despre dispoziive explozive viabile. In cazul primului obiect, politia a efectuat o detonare controlata.

Marea Britanie se afla sub nivel de alerta "sever", al doilea grad ca gravitate, ceea ce inseamna ca autoritatile considera ca un atac terorist este foarte probabil.