Discursul sustinut de Melania Trump, aspiranta la rolul de prima doamna a Statelor Unite, cu ocazia Conventiei Nationale Republicane desfasurate luni, contine o sectiune care seamana izbitor cu o parte din discursul sustinut de Michelle Obama ca Conventia Democrata din 2008, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un reprezent al campaniei Trump a sugerat ca asemanarile cu discursul lui michelle Obama ar putea fi rezultatul unei erori facute de catre echipa care scrie discursurile.

"Parintii mei mi-au insuflat valori: sa muncesti din greu pentru ceea ce vrei in viata; cuvantul tau sa fie garantie, sa faci ceea ce spui si sa iti respecti promisiunile; sa tratezi oamenii cu respect", a declarat Melania, sotia posibilei nominalizari prezidentiale republicane Donald Trump, la intalnirea republicanilor desfasurata in Cleveland.

"M-au invatat sa arat aceste valori si principii morale in viata de zi cu zi. Aceasta este lectia pe care o voi transmite mai departe fiului nostru".

"Si trebuie sa transmitem aceste lectii urmatoarelor generatie, pentru ca vrem ca copiii acestei natiuni sa stie ca singura limita a realizarilor noastre este puterea viselor si disponibilitatea de a lucra pentru ele".

Aceasta sectiuni din discursul de circa 15 minute sustinut de Melania Trump, unul dintre punctele culminante ale primei zile a conventiei, este similara cu o parte din discursul sustinut de Michelle Obama in 2008 in sprijinul sotului ei Barack Obama.

"Atat Barack cat si eu am fost crescuti cu atat de multe valori comune: sa muncesti din greu pentru ceea ce vrei in viata; cuvantul tau sa fie garantie, sa faci ceea ce spui; sa tratezi oamenii cu deminitate si respect", a declarat Michelle Obama in 2008.

"Iar Barack Obama si cu mine ne-am propus sa ne construim vietile ghidati de aceste valori, si sa le transmitem mai departe generatiei urmatoare", a continuat aceasta.

"Pentru ca vrem ca copiii nostri, si toti copiii acestei natiuni, sa stie ca singurul lucru care limiteaza cat de sus pot ajuge realizarile lor este amploarea viselor si disponibilitatea de a munci pentru ele."

Inaintea discursului de luni, Melania, fost fotomodel si actual un designer de bijuterii nascut in Slovenia, a declarat pentru NBC: "L-am scris (…) cu cat mai putin ajutor posibil".

Un purtator de cuvant al campaniei Trump a descris discursul dept un succes, insa a sugerat ca e posibil ca echipa care a scris discursul sa il fi injectat din greseala cu un limbaj imprumutat.

"Cand au scris frumosul ei discurs, echipa de scriitori a Melaniei au luat notite despre ce o inspira, iar in unele cazuri au inclus fragmente care reflecta propria ei gandire", a declarat Jason Miller, consilierul principal pe comunicare al lui Trump, intr-o declaratie de presa.