Guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal, si-a anuntat miercuri candidatura la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din 2016, fiind al treisprezecelea de pe lista care se pare ca va continua sa se mareasca, relateaza AFP.

"Sunt candidat la presedintia SUA", a postat Bobby Jindal, in varsta de 44 de ani, pe contul sau de Twitter.

Ulterior, intr-un discurs sustinut in fata sustinatorilor sai in apropiere de New Orleans, el s-a prezentat drept "singurul candidat care a scris un scenariu de inlocuire" pentru reforma din sanatate a actualului presedinte, asa-numita Obamacare, pe care vrea sa o abroge,scrie Agerpres.

Foarte critic la adresa politicii lui Obama fata de gruparea Statul Islamic, el s-a pronuntat si impotriva casatoriei intre persoanele de acelasi sex si a reformei educatiei.

Cu o arma in mana pe scena, el a criticat elita politica de la Washington, in special pe Hillary Clinton, "stagiara din culise" a lui Obama, dar si pe liderii propriului partid. "Ma prezint fara permis la sediul din Washington", a spus el, in aplauzele sustinatorilor.

Candidatul a postat in cursul zilei pe site-ul sau si pe Facebook mai multe inregistrari in care poate fi vazut discutand cu sotia sa si cu cei trei copii ai sai si promitandu-i fiicei sale: "Daca vom locui la Casa Alba, vei putea avea un caine".

Fiu al unor imigranti indieni convertit la catolicism, Bobby Jindal conduce statul conservator Louisiana din 2008. Este primul american de origine indiana care este ales guvernator al unui stat american.

Ceilalti 12 candidati deja anuntati sunt Jeb Bush, Marco Rubio, Ben Carson, Mike Huckabee, Rand Paul, Rick Perry, Ted Cruz, Carly Fiorina, Donald Trump, Lindsey Graham, Rick Santorum si George Pataki. Potrivit AFP, acestora ar urma sa li se adauge si altii, precum Scott Walker si Chris Christie.