Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, afirma ca nu a observat nicio schimbare in intentiile strategice ale presedintelui rus Vladimir Putin cu privire la Ucraina, in pofida unei diminuari a violentelor dupa acordul de incetare a focului de la Minsk, transmite Reuters.

"A existat o diminuare a violentelor de cand noul acord a fost semnat, dar nu constat ca intentiile strategice ale lui Putin s-au schimbat", a declarat Hammond, duminica, intr-un interviu pentru BBC.

"Acum este doar o chestiune cu privire la ce instrumente foloseste pentru a obtine acele obiective", a mai spus seful diplomatiei britanice.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, a anuntat ca un militar ucrainean a fost ucis, iar alti trei au fost raniti, in ultimele 24 de ore, in confruntarile din estul separatist al tarii, in pofida acordului de incetare a focului.

Rebelii pro-rusi "continua sa traga asupra pozitiilor trupelor guvernamentale, (...) dar intensitatea atacurilor provocatoare ale rebelilor asupra pozitiilor ucrainene a scazut semnificativ in cursul noptii", a precizat el.