Aflat la jumatatea mandatului sau de presedinte al Frantei, popularitatea lui Francois Hollande a scazut pana la un minim istoric, potrivit unui sondaj dat publicitatii cu cateva ore inainte ca acesta sa se adreseze natiunii pe teme economice, transmite Reuters.

Francois HollandeFoto: Agerpres

Potrivit sondajului lunar realizat de YouGov, Hollande are o cota de popularitate de 12%, cel mai scazut nivel inregistrat vreodata de un presedinte in acest tip de sondaj, dupa ce luna trecuta avea 15%.

Alte institute de sondare il plaseaza la 13% cota de popularitate.

Joi seara, Hollande va merge la TF1 pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri din partea jurnalistilor, unde este de asteptat sa fie criticat pentru ca nu si-a respectat promisiunile legate reducerea somajului si deficitului bugetar.

Hollande nu a atins obiectivul de a redresa pana la finalul anului somajul aflat in crestere. In acelasi timp, strategia lui pro-business de scutiri de taxe pentru companiile care angajeaza a indepartat sustinatorii sai de stanga.

Un sondaj interactiv publicat luni arata ca 92% dintre respondenti nu sunt satisfacuti cu mandatul lui Hollande, iar 96% spun ca nu si-a respectat promisiunile.