La aproape sapte luni dupa disparitia inexplicabila a zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, cautarile submarine au fost reluate luni in Oceanul Indian unde s-ar fi prabusit avionul, au anuntat autoritatile australiene, scrie AFP.

Dupa o prima faza de cautari fara rezultat la suprafata si in adancime, o nava specializata inchiriata de Malaezia a inceput sa sondeze fundul oceanului pentru a incerca sa localizeze epava avionului Boeing 777-200, disparut in data de 8 martie, la putin timp dupa decolare de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de persoane la bord.

"Nava GO Phoenix, care transporta materiale si experti pusi la dispozitie de Phoenix International, a sosit in zona de cautare din sudul Oceanului Indian si a inceput operatiunile de explorare submarina", anunta Biroul australian pentru securitatea transporturilor (ATSB).

GO Phoenix si Fugro Discovery vor scufunda la 5.000-6.000 de metri puternice sonare programate sa detecteze parti voluminoase ale epavei avionului, cum ar fi motoarele, trenul de aterizare si fuselajul.