Interdictia importului de produse alimentare din Occident decisa joi de Rusia a facut primele victime: animalele de la gradina zoologica din Moscova, care se vad private de numeroase fructe care constituiau hrana lor zilnica, scrie AFP.

Paznicii gradinii zoologice trebuie sa gaseasca rapid o alta sursa de aprovizionare pentru legumele olandeze si merele poloneze, folosite in cantitati mari in meniurile animalelor.

"In general, folosim hrana importata dintr-o multitudine de motive, e mai ieftin si animalele o prefera", a declarat purtatorul de cuvant al gradinii zoologice, Anna Kasurovskaia.

"Studiem posibilitatile pentru a le inlocui, dar nu va fi usor", a adaugat ea.

Premierul rus Dmitri Medvedev a anuntat joi un embargou asupra majoritatii produselor alimentare provenite din UE, Statele Unite, Australia, Canada Japonia.

Responsabilii rusi considera insa ca este posibila gasirea de noi surse de aprovizionare pentru majoritatea produselor, fie din Rusia fie din alte tari.

Kasurovskaia este ingrijorata si de aprovizionarea cu peste.

"Multe animale mananca mere si le importam din Polonia pentru ca sunt ieftine si de calitate buna", isi exprima ea regretul.

Avand 150 de animale, gradina zoologica din Moscova va sarbatori in acest an 150 de ani de existenta, fiind una dintre cele mai vechi din Europa.