O reclama a unei companii americane in care este folosita imaginea lui David, celebra sculptura a lui Michelangelo, tinand in mana o arma, l-a revoltat pe ministrul italian al Culturii. Oficialul italian cere retragerea imediata a reclamei, afirmand ca folosirea imaginii sculpturii intr-o campanie publicitara la arme reprezinta o ofensa si o incalcare a legii, potrivit The Guardian.

In reclama contestata de italieni, David, eroul sculpturii lui Michelangelor, apare tinand o arma de tip AR-50A1, intr-o reclama a companiei americane ArmaLite.

Capodopera a Renasterii, David este o sculptura creata intre anii 1501 si 1504 de artistul italian Michelangelo. Este o statuie de marmura alba care masoara 4,34 metri (5,17 metri impreuna cu soclul) a unui barbat nud. Statuia il reprezinta pe eroul biblic David si a fost realizata dintr-un bloc de marmura alba. Originalul este expus din anul 1873 la Galleria dell'Accademia din Florenta, iar o replica a statuii a fost amplasata in 1910 in Piazza della Signoria.