Presedintele Consiliului Pontifical al Culturii, cardinalul Gianfranco Ravasi, i-a adus luni un omagiu neasteptat pe contul sau de Twitter fondatorului Velvet Underground, Lou Reed, mort duminica la varsta de 71 de ani, scrie AFP.

Cardinalul italian, unul dintre primii inalti prelati care a fost omniprezent pe retelele sociale, a preluat intr-un prim tweet refrenul din "Such a perfect day": "Oh, it's such a perfect day/ I'm glad I spend it with you/Oh, such a perfect day/ You just keep me hanging on".

Intr-un al doilea tweet, si-a explicat alegerea: "Nu va faceti iluzii. Ceea ce omul seamana, va si culege". Acest fragment din Epistola catre Galateeni "este preluat de Lou Reed in Perfect Day", afirma prelatul.

Monseniorul Ravasi, ales de Papa Benedict al XVI-lea pentru a fi "ministrul" sau al Culturii si mentinut de succesorul sau Francisc, are o vasta cultura foarte eclectica si nu a ascuns niciodata ca iubeste rockul.

Cardinalul a infiintat in 2011 un forum de dialog cu necredinciosii si cu agnosticii care se reuneste in diferite orase in lume.

Este unul dintre membrii Curiei cel mai mediatizat si cel mai apreciat in mediile intelectuale.

Pe retelele sociale, mai multe mass-media au preluat informatia, afirmand ca niciodata un cardinal, nici chiar cei mai deschisi, nu a mers atat de departe si ca acest lucru "va soca" Vaticanul, in momentul in care libertatea tonului papei Francisc deranjeaza deja anumiti inalti prelati.