Delegatii Partidului Social-Democrat (SPD) au aprobat duminica cu o larga majoritate decizia liderilor formatiunii de a initia negocieri cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, cu scopul de a forma un Guvern de coalitie."Vrem sa incepem negocierile pentru crearea unei coalitii si avem scopul de a le duce la un bun sfarsit", a declarat presedintele SPD, Sigmar Gabriel, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

El a reiterat promisiunea de a organiza un referendum pentru ca cei aproximativ 470.000 de membri ai partidului sa poata aproba un eventual acord de coalitie.

Dintre cei 229 de delegati chemati sa se pronunte cu privire la initierea unor negocieri cu Uniunea Crestin-Democrata (CDU), 196 au votat pentru, 31 impotriva, iar 2 delegati s-au abtinut, a precizat presedintele SPD.

El nu a oferit un termen limita pentru desfasurarea negocierilor cu conservatorii, care au castigat alegerile legislative din 22 septembrie, dar a declarat ca are scopul de a "face posibila crearea unui Guvern inainte de Craciun".

De asemenea, seful SPD a reiterat propunerea de a introduce un salariu minim de 8,50 euro pe ora, aceasta fiind o conditie pentru crearea unei coalitii cu CDU si cu aripa sa bavareza CSU.

Conservatorii cancelarului s-au clasat pe primul loc in alegerile legislative din 22 septembrie, cu 41,5 la suta din voturi, in timp ce SPD s-a clasat pe locul al doilea, cu 25,7 la suta.