Presedintele francez Francois Hollande a afirmat joi seara ca presedintele iranian a cerut sa il intalneasca "saptamana viitoare" in timpul Adunarii generale a Natiunilor Unite, pentru a discuta dosarul sirian.

In avionul catre Paris, seful de stat a anuntat ca exista "un proiect de intalnire cu presedintele iranian, la cererea acestuia din urma, in timpul Adunarii generale a Natiunilor Unite".

In anturajul lui Francois Hollande, se sugera ca o intalnire intre cei doi sefi de stat francez si iranian ar avea un caracter exceptional, in masura in care o astfel de reuniune nu a mai avut loc de mai multi ani.

Noul presedinte iranian Hassan Rohani nu a exclus joi la postul de televiziune american NBC o intalnire cu omologul american Barack Obama, atata timp cat "conditiile indispensabile" vor fi implinite, relateaza AFP.

"Tot este posibil in lumea politicii", a declarat Rohani, care a facut mai multe declaratii conciliatoare la adresa Statelor Unite, pe fondul speculatiilor cu privire la o eventuala intalnire saptamana viitoare in cadrul Adunarii generale a ONU, intre cei doi lideri.