Fosta prietena a lui Francois Hollande, Segolene Royal, critica primul an de mandat al presedintelui Frantei, afirmand ca "ar fi trebuit actionat mai repede" si acuzand un "sentiment de timp pierdut", intr-un interviu publicat marti de Le Monde si citat de AFP.

Intrebata despre scaderea severa de incredere a francezilor in executiv, fostul candidat la alegerile prezidentiale din 2007 raspunde: "Mai intai, exista sentimentul de timp pierdut", dupa care adauga: "Ar fi trebuit mers mult mai repede: casatoria pentru toti ar fi trebuit facuta vara trecuta, la fel ca si reforma descentralizarii. Ar fi trebuit facute reforme prin ordonante inca de la inceput".

In plus, spune Segolene Royal, exista "ideea ca reformele facute in domeniul fortei de munca nu sunt la inaltimea mizei".

Invinsa in alegerile prezidentiale din 2007, Segolene Royal, care are patru copii cu Francois Hollande, este astazi presedintele regiunii Poitou-Charentes (vest).

In acest interviu, ea revine asupra "proiectului democratiei". "De un an, raporturile cu puterea nu s-au schimbat, este unul dintre factorii de deceptie pentru francezi", considera ea.

"Trebuie avut curajul de a face acum" interdictia cumulului de mandate, crede Royal, in momentul in care Partidul Socialist si guvernul tergiverseaza aplicarea sa in Franta.