Guvernul britanic a aprobat luni o majorare a salariului minim pe economie cu 1,9%, mai mica decat rata inflatiei, transmite Reuters, citat de Agerpres. Incepand de la 1 octombrie salariul minim pentru muncitorii in varsta de cel putin 21 de ani va creste pana la 6,31 lire sterline (9,70 de dolari) pe ora de la 6,19 lire sterline, a informat Departamentul Inovatie si Formare Profesionala din cadrul guvernului britanic.

Un purtator de cuvant al departamentului a precizat ca de aceasta majorare vor beneficia 1,79 milioane salariati, dintre care doua treimi sunt femei.

O majorare salariala de 1,9% este mai mica decat rata actuala a inflatiei de 2,8% dar este mai mare decat media majorarii salariale anuale (1,2%) de care au beneficiat celelalte categorii de angajati in ultimul trimestru al anului trecut.

Decizia de majorare a salariului minim a fost salutata de principalele organizatii sindicale din Marea Britanie, Confederation of British Industry si Trades Union Congress.

In cazul muncitorilor mai mici de 21 de ani salariul minim a fost majorat doar cu 1% iar in cazul ucenicilor, salariul minim a fost majorat pana la 2,68 lire sterline pe ora de la 2,65 lire pe ora.