Vice-ministrul Apararii din Coreea de Nord, impreuna cu alti oficiali de rang inalt, au fost trimis in fata plutonului de executie la ordinul noului lider Kim Jong-un, pentru ca au fost prinsi consumand bauturi alcoolice sau au participat la petreceri in perioada de doliu instituita dupa moartea fostului dictator, scrie publicatia sud-coreeana Chosun Ilbo citand informatii confidentiale, potrivit ABC News.

Kim Chol, vice-ministru al Apararii, ar fi fost arestat la inceputul anului, la ordinele lui Kim Jong-un, care a preluat puterea dupa moartea tatalui sau in decembrie 2011. Potrivit presei sub-coreene, ordinele precizau "sa nu ramana nicio urma din el, nici macar parul", scrie The Telegraph.

Executia lui Kim Chol este un exemplu al eforturilor noii conduceri de a epura armata nord-coreeana si partidul de membrii care au amenintat sa fuga de regimul de la Phenian.

Anul acesta, 14 oficiali de rang inalt au cazut victime ale epurarii, arata informatii secrete obtinute de Yoon Sang-hyun, membru al Comitetului sud-coreean al Unificarii. Epurarea ar fi fi avut loc in luna ianuarie, motivul invocat fiind comportamentul necoresponzator in perioada de doliu national.

Phenianul a instituit 100 de zile de doliu national la moartea liderului suprem Kim Jong-il, in decembrie 2011.