Croatia urmeaza sa adere al Uniunea Europeana vara viitoare, insa dupa ce un recent raport privind progresele inregistrate de aceasta tara a relevat o serie de zone cu probleme, cativa proeminenti lideri conservatori germani au pus sub semnul intrebarii programul aderarii. UE, au argumentat ei, nu are nevoie de o alta Romanie, argumenteaza ei citati de editia electronica a publicatiei Der Spiegel.

"Telenovela romaneasca a fost dureros de urmarit. Un presedinte si un premier care abia isi vorbesc, lipsuri democratice suficient de grave incat sa atraga un avertisment de la Bruxelles si o moneda in cadere libera, pe masura ce investitorii evita tara ca pe o ciuma. Situatia a fost nici mai mult nici mai putin decat jenanta pentru Uniunea Europeana", noteaza publicatia germana.

"Totusi, problemele Romaniei se dovedesc a fi un obstacol si pentru alte tari. Croatia este dornica sa adere la UE si, in prezent, este programat sa o faca pe 1 iulie 2013. Dar in conditiile in care UE a descris mai multe zone unde Croatia trebuie sa inregistreze progrese inainte de aderare, in Germania pare sa creasca scepticismul legat de pregatirea acestei tari pentru aderare.

<>, spune Norbert Lamert, presedintele Parlamentului german si membru al UCD", citat de Spiegelonline. Citeste aiciintegral articolul in varianta originala.